Sekerou zaútočil na dvoch mužov. Policajti vypátrali zlodeja antény.Prichytení pri krádeži kukurice.Z hracieho automatu zmizli peniaze.Auto prišlo o svetla a audio systém.

27.07.2011 Celý región

Sekerou zaútočil na dvoch mužov:
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 33 ročnému mužovi z Novej Lesnej, okr. Poprad, za zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.
Na parkovisku pred jedným z pohostinstiev v Novej Lesnej došlo v pondelok dopoludnia k slovnej potýčke medzi obvineným a 26 ročným mužom z Veľkého Slavkova, okr. Poprad. Hádka vyústila do fyzického napadnutia, pričom obvinený sekerou zahnal na hlavu muža s ktorým sa hádal. Ten zodvihol ľavú ruku, aby zabránil úderu, avšak pri ustupovaní sa potkol a spadol na zem, kde ho tupou stranou sekery udrel do ľavej časti zadnice. Po následnom postavení sa zo zeme ho obvinený ostrím sekery trafil do ľavého ramena a vzápätí tupou časťou sekery do pravého predlaktia, čím mu spôsobil ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia a PN 10 dní.
O niekoľko minút nato obvinený na terase tohto istého pohostinstva napadol ďalšieho muža. Sekerou sa zahnal na 22 ročného miestneho muža, ktorý sa dal na útek, pričom sa potkol a spadol na chrbát. Obvinený ho preto dobehol a znova sa naňho zahnal sekerou smerom na hlavu. Napadnutý mladík si rukami kryl hlavu, pričom utrpel ranu od drevenej časti sekery na ľavom predlaktí, čím utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia 2-3 dni bez PN.
Policajti útočníka ešte v ten deň zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia spracoval vyšetrovateľ na neho aj podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.


Policajti vypátrali zlodeja antény:

Vranovský policajný vyšetrovateľ obvinil včera z prečinu poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky prospešného zariadenia a prečinu krádeže 29 ročného muža zo Sačurova, okr. Vranov n/Topľou.
Obvinený muž začiatkom júla tohto roku ukradol z anténneho stožiara na vodojeme za obcou Kamenná Poruba (okr. Vranov n/Topľou) hliníkovú anténu. Krádežou antény tak ohrozil prevádzku verejného vodovodu a následne došlo k výpadku komunikácie verejného vodovodu s dispečingom v obci Hencovce, okr. Vranov n/Topľou. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 700.- €. Obvinený je stíhaný na slobode.

Prichytení pri krádeži kukurice:

Z prečinu krádeže obvinili včera vranovskí policajti troch mužov a päť žien vo veku 23 – 54 rokov, všetci z obce Čaklov, okr. Vranov n/Topľou.
Na policajnú linku 158 bolo včera popoludní oznámené, že na poli na Čaklovom sa nachádzajú osoby, ktoré sa snažia ukradnúť kukuricu. Na miesto bola vyslaná policajná hliadka, ktorá tu zadržala obvinených aj s klasmi kukurice. Celkom u nich policajti našli 208 ks kukurice. Všetkých obvinených stíha polícia na slobode.


Z hracieho automatu zmizli peniaze:

Prešovskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do hracieho automatu v jednej z prešovských pivárni.
Zatiaľ neznámy páchateľ počas prevádzky pivárne automat najprv odpojil od elektriny, potom na ňom násilím otvoril uzamknuté vonkajšie dvierka, znefunkčnil zabezpečovací spínač a prekonal zámok zaisťovacieho systému boxov na peniaze. Z tohto potom ukradol 1 050.- €. Poškodením automatu zároveň spôsobil škodu 60.- €.


Auto prišlo o svetla a audio systém:

Krádež svetiel a audio systému z osobného auta vyšetrujú od včera policajti zo Svitu.
Ku krádeži došlo v noci z pondelka na utorok v obci Tatranská Štrba, okr. Poprad. Zatiaľ neznámy páchateľ tu z riadne uzatvorenej a uzamknutej Škody Octavia ukradol oba predné xenónové svetlá s integrovanými smerovkami a hmlovkami a z vnútra auta ukradol 20 CD diskov a audio systém pozostávajúci z dotykovej obrazovky, CD aj DVD mechaniky a navigačného systému. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 3 500.- €.
 

Vyberte región